Híreink

 Új Ericsson labor a BME-n 2008.06.02.
A laboratórium kialakítása az Ericsson Magyarország hardverfejlesztõ csoportja és a BME Elektronikus Eszközök Tanszéke közötti hosszú távú kooperáció meghatározó eleme. A két intézmény együttmûködése biztosítja azt, hogy a tanszék hallgatói folyamatosan a modern elektronikai iparból érkezõ kihívásokkal szembesüljenek és a tanszék erõs tudományos hátterére támaszkodva a fogyasztói igényekre reagáló korszerû megoldásokat dolgozzanak ki önálló alkotómunkájuk során.
 3,3 milliárd mobil világszerte 2008.06.02.
A Nemzetközi Távközlési Unió (ITU) legfrissebb felmérése szerint jelenleg 3,3 milliárd ember használ mobiltelefont világszerte, ami a Föld teljes népességének mintegy a felét jelenti.
 Használtcikkeket keresnek és közösségi oldalakat látogatnak az amerikai mobilinternetezõk 2008.05.27.
Az M:Metrics piackutató felmérése arra az érdekes eredményre jutott, hogy az okostelefonjukról internetezõ amerikaiak a legtöbb idõt a Craigslist és az eBay online aukciós oldalakon töltik.
 Megoldást keres a Nokia az N-Gage felhasználók problémájára 2008.05.27.
A felhasználók sorozatos panaszai után a Nokia korábbi álláspontjával ellentétben most ígéretet tett arra, hogy lehetõvé teszi, hogy az N-Gage oldalról egyszer már megvásárolt és letöltött játékok átvihetõk legyenek az újonnan vásárolt készülékekre.
 iPhone-hiány New Yorkban 2008.05.27.
Az Apple készüléke elfogyott a vállalat online boltjában, sõt a 24 órán át nyitva tartó New York-i központi üzletben is, miután órákon át hosszú sor várakozott az utolsó készülékekre.
 Útban a negyedik mobilszolgáltató? 2008.05.27.
Az Index információi szerint, nem kell sokat várnunk arra, hogy a három magyar mobilszolgáltató mellett egy negyedik is megjelenjen. A pletykák szerint a társaság az Invitellel tárgyal, de az utóbbi nem erõsítette meg a hírt. Az biztos azonban, hogy tavaly decemberben jelent meg Magyarországon egy Telekom 4 nevû cég, amely már akkor jelezte, hogy virtuális mobilszolgáltatást indítana hazánkban. Magyarán a Vodafone, T-Mobile és Pannon hármas mellett e negyedik cégnél is versenybe szállna az elõfizetõkért. Információk szerint az új szolgáltató színre lépésére már nem is kell sokat várnunk, de most még nem tudni, hogy a társaság milyen technológiával jelenik majd meg
 Panaszáradat a készülékhez kötött Nokia N-Gage játékok miatt 2008.05.27.
Egyre több felhasználó panaszkodik amiatt, hogy a Nokia új N-Gage játékplatformjáról letöltött játékprogramok csak egy adott készüléken futtathatók, azaz, ha valaki lecseréli mobilját, nem vihetõk át az új telefonra.
 Bõvíti Linux termékei arányát a Nokia 2008.05.27.
A finn székhelyû mobilóriás évek óta forgalmaz Linux rendszerû kommunikátorokat és üzleti telefonokat, ám a nagyobb mennyiségben vásárolt, szélesebb közönségnek szánt készülékeken egyelõre a Symbian S60 az egyeduralkodó. A Google Android platformja és az azt követõ hasonló kezdeményezések ugyanakkor lökést adhatnak a nyílt forráskódú operációs rendszer használatának a mobilokon különösen, mivel a Linux körül olyan fejlesztõi csapatok tömörülnek, amelyek mindig fogékonyak a legújabb technológiákra, illetve olcsón igen vonzó programokat készítenek az operációs rendszerre. Nem véletlen, hogy a Nokia is éppen a leginkább technológia-tudatos felhasználóknak szánt készülékeit forgalmazza Linux szoftverrel.
 Három újabb Nokia mobil 2008.04.29.
A Nokia 6600 Fold egy széthajtható 3G okostelefon, 2 megapixeles kamerával, dupla LED vakuval, 16 millió színárnyalatú, 2,13” OLED kijelzõvel, teljes internet-böngészõvel, illetve a kulcsfunkcióhoz tartozó gombokkal a külsõ oldalon. A készülék ajánlott fogyasztói ára 275 euró.
 14 százalékkal nõtt a mobilpiac az elsõ negyedévben 2008.04.29.
A Strategy Analytics és az IDC piackutató cégek adatai alapján a mobiltelefonos piac 14 százalékkal magasabb forgalmat bonyolított az elsõ 3 hónapban, mint egy évvel korábban, ami a legmagasabb ütemû gyarapodás 2006 vége óta.
Régebbi hírek >>>
Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok | Find us on Google+