Csökkenõ mobil eladások Európában

A Gartner felmérése alapján a mobiltelefonok értékesítése 16%-kal csökkent 2008 elsõ negyedévében. A csökkenés - mely különben a 7 éve nem fordult elõ a Gartner felmérésében - jól tükrözi a gazdasági bizonytalanságot, és az új termékek hiányát. A Gartner felmérése összecseng a legnagyobb mobilszolgáltatók jelentéseivel, melyek nehezebb idõkre számítanak.

Világszinten a növekedés még töretlen, mely egyértelmûen a kínai és indiai piacnak köszönhetõ, de a világ fejlett részein egyértelmûen a visszaesés jelei tapasztalhatóak. A Nokia az elmúlt hónapban jelentette be, hogy az amerikai eladásai 405-kal estek, s bár Európában jobban teljesített, legkomolyabb riválisai, a Motorola és a SonyEricsson rosszul teljesít az öreg kontinensen.

A rossz elsõ negyedévet követõen a Gartner jobb második félévet vár, de összességében stagnálást vagy minimális növekedést vár az európai piacon. Világszinten azonban 10-15%-os növekedésre számítanak a szakértõk.Ami a piaci versenyt illeti, a Gartner a Nokia erõsödésére számít a fõ riválisaival szemben.

Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok | Find us on Google+