Új Ericsson labor a BME-n

A laboratórium kialakítása az Ericsson Magyarország hardverfejlesztõ csoportja és a BME Elektronikus Eszközök Tanszéke közötti hosszú távú kooperáció meghatározó eleme. A két intézmény együttmûködése biztosítja azt, hogy a tanszék hallgatói folyamatosan a modern elektronikai iparból érkezõ kihívásokkal szembesüljenek és a tanszék erõs tudományos hátterére támaszkodva a fogyasztói igényekre reagáló korszerû megoldásokat dolgozzanak ki önálló alkotómunkájuk során.

Az Ericsson Magyarország és a BME Elektronikus Eszközök Tanszéke kapcsolata kiemelkedõ példája a modern mûszaki felsõoktatás támogatása iránt elkötelezett cég és a XXI. század ipari és piaci kihívásai felé nyitott, a nemzetközi trendeket ismerõ és azok irányában érzékeny felsõoktatási intézmény együttmûködésének.

Az új laboratóriumban elsõsorban programozható mikroáramkörökkel (pl. FPGA – általános célú programozható eszköz, DSP – digitális jelfeldolgozó processzor, NP – hálózati processzor) megvalósított komplex hardver rendszerek kutatását, valamint termikus és/vagy nagyfrekvenciás hatásokat is figyelembe vevõ eszközök tervezését sajátítják el a jövõ villamosmérnökei.

Impresszum | Hirdetési árak | Szerzői jogok | Find us on Google+